Покъртителна история от Петричко: 19-годишна от Подгорието роди сама, тайно в дома си, заключи и кри умело бебето си, поболя се от мъка и изпадна в депресия

Сн. Асоциативна

Бащата на детето не искал да чуе за майката, изоставил я в 5-тия месец на бременността, тежка депресия мори младата жена, която трябва да легализира детето си

19-годишно момиче роди в дома си и почти цял месец крило бебето заключено в дома си от близки и комшиите в петричко село от район Подгорие, научи Struma.com от близки на момичето днес. Историята и е покъртителна и без прецедент на територията на общината.

Ето какво установи проверката на репортера ни по случая. Младата жена, която станала майка на 26.11.2015 година имала вземане даване с левент от района. Тя узнала, че носи бебето му едва в петия месец от бремеността си. Научавайки „благата вест“ бащата избягал и изоставил момичето. Надя К., /пълните имена и селото на момичето се пазят в редакцията / нямала до себе си близък човек, защото майка и била на гурбет, а с баща си не била в „топли“ отношения след развода на родителите си. Бащата на новороденото бебе пък не искал да чуе за него.

Така месец след раждането му на 29.12.2015 година тя била за първи път прегледана от петричката гинеколожка д-р Божинова. На нея разказала историята си, как в домашни условия и съвсем сама извършила акта по израждането на първото си детенце. Вследствие на това младата жена изпаднала в тотална депресия и криела бебето си дори от съседите си по къща. Никой не разбрал, че тя родила у дома си.

Държала бебето си заключено. Когато майка и дошла в селото, в което живеят, двете решили да отидат на медицинска консултация при гинеколога д-р Божинoва. При медицинския преглед било установено неразположението на младата жена и редица усложнения, вследствие от самоизраждането в домашни условия.

Било констатирано и депресивното и състояние, в което изпаднала веднага след раждането на бебето. В съдбоносния за нея ден, преди да се появи на бял свят рожбата и тя вземала болкоуспокояващи таблетки, за да облекчи жестоките болки от започналия родилен акт. 19-годишната Надя родила съвсем сама, без да потърси лекарска помощ.

Надя е посъветвана от доктор Божинова да отиде в община Петрич и да издадат акт за раждане на детето и. От там обаче я пренасочили към петричкия районен съд. Той именно ще разгледа делото за искането и за издаване на акт за раждане на първородното и дете. В близките дни ще излезе със съответното решение в рамките на допустимия срок от един месец.

Екип Struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене