Застреляха четири коня на фермер, докато той е повален от инсулт

Четири коня от порода „Дунавска“ са застреляни в брезнишкото село Долна Секирна. Сигнал за инцидента е подал 67-годишен мъж в четвъртък към 17 часа в РУП – Брезник. Той съобщил, че са умъртвени четири коня в махала Проданова на селото, пристигналите униформени установили, че конете са разстреляни.

Престои да им бъде извършена аутопсия и провеждане на съответните оперативно-издирвателни дейности. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Конете са собственост на земеделския производител Добрин Илиев, който има и 300 овце. Всички животни са отглеждани и с електропастир. Собственикът от месец е с тежък инсулт, а синът му съобщи, че два коня и едно малко конче са се спасили, като са избягали от загражденията. Убитите животни са скъпи, купени са по над 8000 лв. всяко.

За да отглежда голямото си стопанство, Илиев наема земя от съселяни, като плаща рента всяка година. Преди три години, точно на 31 октомври, е подпален оборът му, в който са изгорели 10 000 бали, камион, трактор и друга техника. Щетите тогава са били за 200 000 лева.

Според сина на Добрин вероятно извършител на двата инцидента е един и същ човек. При палежа не е открит извършител, сега се надява той да бъде открит.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене