В Благоевград: Земеделец отива на съд, опитал измама за евросубсидии

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд земеделски производител за предоставяне на неверни сведения при кандидатстване за евросубсидии, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият С.Р. бил представляващ и управляващ търговско дружество „Р. 2018“, регистрирано като земеделски производител в Интегрираната система за администриране и контрол на Държавен фонд „Земеделие“.

На 16 май 2019 г. С.Р. посетил сградата на Общинска служба „Земеделие“ в гр. Благоевград, където подал заявление за подпомагане 2019 г. – форма за ЕТ/юридически лица. В него вписал кандидатстване по няколко схеми и мерки. Попълнил и подписал всички изискуеми декларации. Впоследствие заявлението било редактирано по искането на обвиняемия с добавяне на допълнителни схеми и мерки към първоначално посочените. Той приложил и Таблица за използваните парцели за 2019 г. с променено съдържание. В нея фигурирали 60 земеделски парцела с местонахождение в общините Тетевен, Троян и Севлиево, с обща площ от 272,72 ха. В действителност С.Р. нямал правно основание за ползване на тези имоти. Невярно било и че ги стопанисва и поддържа в добро екологично и земеделско състояние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене