Очаква ли се бум на резервациите за студентския празник в Банско

Засега са слаби резервациите за предстоящия след две седмици студентски празник 8 декември. „Ако разхлабването на мерките срещу COVID продължава, очакваме в последната седмица бум на заявките“, коментират хотелиери от Банско. „До последния момент ще сме в неведения, защото не знаем как ще се развие пандемията. Виждаме, че в Австрия, Франция и други западни страни локдауна се връща“, с огорчение споменават хотелиерите.

Но има и оптимисти като Иванка Банкова, мениджър на хотел в Банско. Тя ще разчита и тази година на гръцките студенти. “ Пакетът е двудневен и тридневен, като ние работим предимно с туроператори, а цената, която предлагаме е нетна, а не крайна“, каза още Иванка Банкова, В един от големите хотели в Банско за 8-ми декември резервации вече са направили доста гръцки туристи. Повечето са избрали да празнуват в зимния ни курорт за период от три дни.

Българските студенти предпочитат събирания на големи групи и затова избират по-достъпните хотели, където двудневният пакет излиза между 150 и 250 лева. Гръцките, обаче правят резервации индивидуално и избират хотели с повече звезди и услуги, където цените са между 280 и 350 лева. „Ще приемаме толкова студенти, колкото ни позволяват разпоредбите, при спазване на всички противоепидемични мерки. В празничната вечер ще има засилени проверки, както миналата година и няма да рискуваме и крием студентите в килери и тоалетни“, категорична е хотелиерка, която има богат опит в туристическия бизнес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене