Дъщеря на разложки бизнесмен иска харесаните от бивш зам.-министър 169 дка

За трети път Общинска администрация – Разлог внася предложение в ОбС за продажбата на 169 дка земя в местността Ибидимици, землището на село Баня. Съветниците вече два пъти отхвърлят продажбата главно заради ниската пазарна цена, дадена от оценителя в размер на 50 ст. на кв.м. То не беше прието и при цена от 1 лв. на кв.м.

Към имота имаше проявен инвестиционен интерес от бившия заместник енергиен министър Илко Йоцев за изграждане на фотоволтаична централа, но офертата му не се прие, част от общинските съветници бяха на мнение, че по-изгодният за общината вариант е на мястото да се изгради общинска фотоволтаична централа, което в бъдеще да донесе икономически растеж и финансова независимост.

Към имота отново има депозирано инвестиционно намерение за изграждане на фотоволтаична централа. Този път кандидат-купувачът и кандидат-инвеститор е местното дружество „Инфра строй Пирин“ ЕООД, представлявано от Десислава Дурчова, дъщеря на разложкия бизнесмен Славчо Орозов. Дали този път общинските съветници ще допуснат продажбата на имота, ще стане ясно в четвъртък. За да бъде възможно това, гласуването трябва да мине с мнозинство от поне 2/3 от общинските съветници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене