Курбан за Володя Стоянов правят на Рупите

Певецът е силен и ще оздравее, смятат близките

COVID от 10 дни мъчи изпълнителя, във ВМА го лекуват

Володя Стоянов – един от бащите на попфолка, автор и изпълнител на първите хитове в лекия жанр „Пирамиди, фараони“ и „Далавера, далавера“ от 10 дни лежи с коронавирусна инфекция във ВМА, научи „България Днес“ от пиара на болницата Соня Колчакова. „Да, той е наш пациент, но повече не мога да кажа от това“, сподели Колчакова.

Състоянието на фолклорния изпълнител е било на приливи и отливи, но той все пак имал сили да се обади на близките си.

„Ние го пестим, семейството му не иска да го притесняваме и затова само чрез тях се информирам как е и какво се случва с него“, сподели за „България Днес“ председателят на фондация „Ванга“ Иван Драмов. Той се чул с Володя Стоянов преди десетина дни и певецът му споделил, че се чувства добре.

Адвокат Драмов обясни още, че преди време Войводата, както наричат Володя Стоянов, отишъл и се помолил на гроба на леля Ванга в Рупите за свой приятел, болен от коронавирус.

„И тогава той се оправил, а бил на кантар. Леля Ванга имаше обичай – за хора, които са в тежко здравословно състояние, казва: „Хайде сега, бегай, ще оздравееш, но на Петковден да направиш курбан.“ Сега и за Володя ще направим, но трябва да погледна точно на коя дата ще го отслужим от поп Живко, който отговаря за храма в Рупите, защото не може да се случва всеки ден. Като се съберат хора, които имат нужда от помощ, и им казваме имената на всички и всичко се случва, както си трябва“, сподели ни Драмов и допълни: „Това е може би петият или шестият случай, в който чудеса се случват особено свързани с коронавирусни инфекции. Хора да оздравяват след молба на гроба на Ванга“, казва председателят на фондацията.

Съвсем скоро, на 3 декември, Володя Стоянов ще направи 61 години, но нямаше идея да събира голям купон, разбра „България Днес“ от близките му. Миналата година юбилея си той изкара също само със семейството.

„Празнувах само семейно заради пандемията. Най-малката ми внучка Влада духна свещичките за здраве. Тя разбира, когато се пее на английски, и казва – „Не, искам на български“. Другите внучки са Евгения и Борислава. Това лято Евгения беше при мен в Петрич на чист въздух. Бях свидетел как прочете над 50 книги, отделно си беше взела няколко тома на Шекспир на английски, да усъвършенства езика. Средната внучка Борислава е приета в Художествената академия, рисува много хубави картини. Прави профили анфас на различни раси от земното кълбо, и то много сполучливо. Те са в областта на изкуството, остава да видим най-малката, която е истински философ. Детските игри не й правят впечатление. Има уникална памет и това ме радва. Умни, красиви и, дай Боже, да имат късмет и да бъдат оценени на свой ред в обществото след години“, сподели за рождения си ден тогава Володя Стоянов.

Изпълнителят на „Мера според мера“ смята, че целият живот е една борба, но най-лошото е, когато просто няма срещу кого да се бори – в случая коронавируса. „Има тепих, а няма противници, казвам аз. Това е много елементарно и тегаво. Невидим враг, който отне живота на много мои приятели. Тъжно е, но дано отмине“, сподели преди година певецът.

„България Днес“ му желае здраве и бързо възстановяване.

Иван Драмов

Иван Драмов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене