Жители на Старо Струмско искат „легнал полицай” срещу бързи шофьори, събират подписка

Жители на оживена улица в старата част на благоевградския квартал „Струмско” искат да се вземат мерки срещу високата скорот на колите, с които да се гарантират здравето и живота на тях и децата им. Те живеят на улица „Освобождение”, в района след Дома за стари хора и в посока на животинския пазар, митницата и село Покровник.

В отсечката от над 150 метра няма поставени ограничители за скорост върху пътното платно. „Много шофьори се движат с несъобразена скорост и в двете посоки, а това е опасно за всички нас. Има моменти, когато е невъзможно да се пресече улицата. Тротоарите са тесни и ниски, винаги е рисковано да се върви тук. Често минават и тежотоварни камиони, тъй като наблизо има предприятия”, твърди Лъчезар, който живее на улица „Освобождение”.

Той и съседите му допълват, че са събрали и подписка, за да поискат от Община Благоевград съдействие за решаването на този проблем. Те се надяват, че в кметството ще обърнат внимание на искането им и заедно с Пътна полиция ще се намери вариант за поставянето на изкуствена неравност – „легнал полицай”, в този рисков пътен участък.

Само така ще се ограничи скоростта на движение на автомобилите по улицата. Хората вярват, безопасността на тях и децата им е грижа и за Община Благоевград. „Заедно можем да се преборим с нарушенията на правилата за движение по пътищата, с превишената скорост на автомобилите, които застрашават живота и здравето ни”, категорични са жители на улица „Освобождение”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене