Кандидатът за народен представител Александър Дурчов: Без държавна подкрепа туристическият бизнес няма да оцелее

На 14 ноември моделът ГЕРБ-ДПС ще бъде премахнат, а „БСП за България“ ще има водеща роля в следващото управление на страната. Това заяви за Дарик радио Александър Дурчов от Банско, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ в Благоевградска област. Според него е важно всеки да отиде да гласува, защото само активната гражданска позиция може да постави ново начало в управлението на страната.

„По отношение на областта, хората трябва да гласуват и добре да помнят, че този модел съсипа една развита тютюнева индустрия на 80 години, която изгради цялата Благоевградска област. Унищожиха тютюневия комбинат, който беше най-големия на Балканския полуостров и в момента внасяме цигари от къде ли не. Понеже съм кандидат от община Банско и защитавам нейните интереси, само да припомня на съгражданите ми, че за последните 14 години са изтекли от общината над 250 милиона лева за капиталови разходи. Затова този модел трябва да бъде премахнат окончателно“, категоричен бе Александър Дурчов.
Според него туристическият бизнес в зимния курорт няма да оцелее без адекватната подкрепа на държавата, а развитието на ски зона Добринище е въпрос, който трябва да бъде поставен на дневен ред.

„Ние от АБВ и Коалиция за България по-скоро бихме се насочили към конкурс за стратегически инвеститор в ски зона Добринище, за да се развие и да стане един наистина световен курорт. Нашите анализи показват, че това е по-разумното решение“, каза още Дурчов и обясни, че проектът за втора кабинка в Банско буксува вече над 10 години и това е така защото той почти изцяло попада в Национален парк „Пирин“. Подобен проблем няма да има в добринище, тъй като там ски зоната е в горския фонд и лесно могат да се направят всички необходими ски съоръжения. .

Александър Дурчов подкрепя обществените настроения на голяма част от своите съграждани за излизане от ВиК Асоциацията и за обособяване на общинско водно дружество. Като кандидат за народен представител, той поставя още един нерешен проблем в Банско. „12 години вече не се прави газопреносната връзка от Симитли до Банско и хората са принудени да горят печки и дърва. Това е въпрос за който ще настояваме да се реши, защото в момента компресираната газ идваща от Симитли е с 20 – 30 % по-скъпа“, обясни още кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ Александър Дурчов.
Той призова хората да гласуват с номер 33, за да променим България и да се чувстваме щастливи и усмихнати по родните ни места.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене