„Изправи се, БГ! Ние идваме!“ закри предизборната си кампания

пред връщането на ГЕРБ и на ДПС във властта

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ закри предизборната си кампания с акция пред енергийната борса. „Това е място, на което през последните месеци се преплетоха огромниинтереси, интереси за стотици милиони левове. Случиха сескандални сделки, от които някои частни търговци станахамилионери, а българските семейства изнемогват ибългарските фирми, особено малкия бизнес, фалира, каза съпредседателят на коалицията Мая Манолова.

Сметките, които тези дни получават малките фирми, болниците, училищата, са три пъти по високи, в сравнениесъс същия месец на миналата година. Това е грабеж, подчерта Манолова и поиска пълна смяна на кадрите наБорисов във всички държавни дружества в енергетиката. „Заради неговите кадри в енергетиката, малките фирмифалират, а от първи януари домакинствата ще плащатогромни сметки за ток, за вода, за природен газ, за парно“, подчерта Манолова. Затова първото нещо което „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще направи в следващия парламент, екомисията по ревизията да извади имената на всички частнитърговци които изкараха стотици милиони левове от сделкина борсата и от изнасяне чужбина на евтиния български ток. „Ще внесем проект за решение за замразяване на цената натока на природния газ, на парното и на водата задомакинствата и за малките фирми. Това са пари набългарските данъкоплатци, които трябва незабавно да имбъдат върнати, за да се овладее инфлацията“, категорична бе Мая Манолова.

Сред приоритетите на коалицията в следващото Народно събрание са 50 % повишаване на работните заплати, 770 лв. минималната работна заплата от 1 ви януари, преизчисляване на пенсиите и запазване на надбавката от 120 лв., подкрепа за младите семейства – 100 лв. детскинадбавки, 10 хиляди лева подкрепа за второ и за трето дете, ваучери за храна, за отопление, за детски градини, заобразование, културен достъп и др.

С Бойко Борисов наистина не може, подчерта Николай Хаджигенов. „Това е причината, поради която ние сме в политиката – да спрем корупцията, да съборим режимаБорисов, да отстраним Гешев. Искаме истинска прокуратура, правосъдна реформа, това е основната ни задача“, заяви съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов.

„Имаме достатъчно сила и упоритост за да решимпроблемите на хората, но ние имаме и достатъчно смелостза да бъдем последната преграда пред връщането на ГЕРБ и на ДПС във властта. Ние сме парламентарната група, без която голямата картина на промяната е невъзможна“, категорична бе Манолова и призова хората да гласуват за „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с № 31.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене