Около 60% от малките ученици са готови да се върнат в клас

Родителите на 57,03% от учениците от I до IV клас в общините с обща заболяемост над 250 на 100 000 души в цялата страна са дали съгласие децата им да се върнат в училище, като бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19 два пъти в седмицата. В останалите общини началните класове и в момента учат присъствено.

Паралелките, в които повече от половината ученици ще влязат в клас при новите условия, са 62,76% в цялата страна. Останалите ще продължат да се обучават в електронна среда.

В 19 области и съгласията от родители, и броят на паралелките в начален етап, които ще учат присъствено, е над 50%. Повече от половината паралелки се връщат в училище в 21 области.

Желанието за възстановяване на присъственото обучение при редовно тестване на учениците е особено силно в София град. В столицата съгласие са дали родителите на 68,44% от малките ученици. Присъствени занятия могат да започнат за 77,94% от паралелките.

На второ място е област Добрич. Утре там могат да отидат на училище 66,6% от децата от I до IV клас в 70,18% от паралелките.

На опашката са училищата в област Монтана. Там едва 36,4% от родителите са съгласни малките ученици да бъдат тествани, за да се върнат в клас. Могат да започнат присъствени занятия в 33,95% от паралелките в начален етап.

Предпоследна в списъка е област Видин съответно с 38,63% подадени декларации за съгласие и 34,65% от паралелките с готовност за присъствено обучение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене