Кметът Илко Стоянов пред екипа на СБАЛО „Св. Мина“: Заедно трябва да работим за развитие и надграждане на лечебното заведение

Кметът на Благоевград Илко Стоянов представи концепцията си за развитие на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ – Благоевград по време на работна среща с медици от лечебното заведение. На нея присъстваха досегашният управител д-р Георги Георгиев и новоизбраният ръководител д-р Теодор Велчев.

„Моето желание е заедно да работим в посока развитие и надграждане на СБАЛО „Св. Мина“. Предстои да навлезем в нов програмен период, което ще ни даде възможност за разширяване на дейността ѝ. Така от една страна ще подобрим нивото на здравните услуги, а от друга ще постигнем финансова стабилност за болницата. С д-р Велчев споделяме общи идеи, това бе и причината да предложа именно той да оглави болницата. Разбира се, ценя професионализма и на досегашния управител д-р Георгиев“, коментира кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Той бе категоричен, че екипите на Общината и лечебното заведение трябва да работят в една посока, както и че не трябва да се допуска да има напрежение в работния процес.

По време на срещата досегашният управител д-р Георгиев и новоизбраният ръководител д-р Велчев бяха категорични, че са готови да работят в синхрон, за да бъде предоставена най-добрата грижа за пациентите. Сред обсъдените теми беше и осигуряване на нова апаратура за лечение.

Кметът Илко Стоянов за пореден път потвърди намерението си СБАЛО “Св. Мина“ да запази изцяло дейността си, като в нея да бъдат добавени и нови отделения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене