Ротари клуб в Гоце Делчев обяви класацията в конкурса „Моята родина през фотообектива“

Ротари клуб – Гоце Делчев, инициира в чест на Деня на народните будители фотоконкурс на тема: „Моята родина през фотообектива“. В него можеха да вземат участие ученици от 1. до 12. клас от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.
От изпратените над 200 снимки журито – фотографи от Ротари България, класира най-добрите в три категории – 1- 4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас.
Челните места в първа категория заемат Ерай Ахмедов от училището в село Долен, Мария Герова от Първо ОУ в Гоце Делчев и Фатме Лискова от Второ ОУ „Гоце Делчев“.
Във втора възрастова категория класацията изглежда така: на първо място е Ангел Джуров от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гърмен, на второ – Айлин Косин от Второ ОУ в Гоце Делчев и на трето – Екатерина Нуркова от Първо ОУ в Гоце Делчев.

Журито прецени, че и други млади фотографи заслужават похвала и присъди две поощрителни награди. Борислав Мирчев от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев и Самир Муглев от Второ ОУ „Гоце Делчев“.

Победител при най-големите е Снежана Костадинова от ПМГ „Яне Сандански“. На второ и трето място са двама гимназисти от училището в Брезница – Исмаил Качангар и Хюсеин Далачки. Паричните награди са съответно по 150, 100 и 50 лева.
Любителите на фотографията са получили вдъхновение предимно от красивата българска природа. Обективите им са запечатали и емблематични места, свързани с българската история. Така Ротари клуб в Гоце Делчев допринесе за патриотичното възпитание на
подрастващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене