ВИДЕО : 105 състезатели по мото крос се бориха за наградата Grand Rrix Gotse Delchev край Гоце Делчев!

През почивните ди в края на миналта седмица се проведе традиционният, двудневен мото крос в надпреварата за наградата Grand Prix Gotse Delchev на писта „Горилата“ край Гоце Делчев. Изключително добрата писта и слънчевите дни привлякоха 105 участника от цяла България както и от съседните Гърция и Северна Македония. Най-атрактивен участник в надпреварата бе 12-годишната Валерия Чочева от Гоце Делчев. „Престраших се да участвам в състезанието защото победата не е най-важното нещо. Има още много да се уча а като караш с по-силните и ти ставаш по-силен“, обясни пред нашата камера 12-годишната Валерия.

През двата почивни дни, при спазване на всички правила за безопасност, любителите на атрактивният спорт, състезатели и участници, имаха удоволствието да се състезават и наблюдават майсторството на изявени пилоти в мото кроса повечето от които бяха шампиони от различни състезания у нас и в чужбина

Вчера, в късният следобед станаха извести и носителите на наградите  „Grand Prix Gotse Delchev” в различните класове. Главен организатор на състезанието е Община Гоце Делчев при съдействието на фирми и предприемачи, радетели на мотокроса. Наградите на победителите връчи кмета на общината Владимир Москов. В клас МХ65 шампион е Георги Гинов, втори е Александър Тасев и трети, Павел Марков. В кас МХ1 на първо място е Майкъл Иванов, на второ е Георги Георгиев и на трето, Жулиан Георгиев. В клас МХ50  класирането оглави Николай Павлов, втори е Костадин Андреев и трети, Георги Илиев. В клас МХ85 първи е Венцислав Тошев, втори, Данаил Стефанов и трети, Дани Цанков. В клас 450, победител е Григор Царев, втори е Юлиян Райчев и трети, Венцислав Драгомиров. А в най-сериозната, тежка категория „ветерани“ най добре се представи Кадир Масар, втори е Янко Зоков и трети, Емил Балтаджийски. Мото кросът за наградата „Grand Prix Gotse Delchev” 2021 г. ще се запомни с перфектната организация, големият интерес от състезатели и публика и изключително приятните слънчеви дни на златната есента край Гоце Делчев.

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене