Мустафа Карадайъ към Асен Василев: Случайни минувачи злоупотребяват с името на Ахмед Доган

Няколко неща трябва ясно да се кажат в пленарната зала, защото има едни случайни минувачи, които не знаят какво се случва в моята Родина България. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ започна репликата си към вицепремиера Асен Василев, който по време на дебатите за оставката на председателя на НС Никола Минчев се опита да направи поредни внушения за ДПС.

Резултатът от десетилетия опити за насилствена асимилация беше създаване на нелегална организация през 1985 г. от г-н Ахмед Доган. Има го в архивите. Всеки, който се интересува от онова, което се случва в моята Родина България, може да го чете и да го научи, припомни Карадайъ.

И продължи: „Нелегалната организация, за съжаление, беше разкрита 86-та година и ръководителите й бяха в затворите. Но от затворите организираха мирните Майски протести през 89-та година, срещу които комунистическият тоталитарен режим изпрати танковете и автоматите. Днес четем стенограмите от тогавашната власт каква е целта – от 250 до 350 хиляди български граждани (мюсюлмани) да бъдат изселени от България. Това пише в стенограмите от тогава.”.

Този резултат го видяхме 89-та година и когато излязоха от затворите декември месец 89-та година, в онази ситуация на пресните гробове от опитите за насилствена асимилация, тези хора съумяха в България да направят така, че г-н Доган да говори за философията на заедността, припомни Мустафа Карадайъ.

Направиха така, че г-н Доган да говори за български етнически модел, против реваншизма и да успее да наложи това като политика в България, а не политиката на противопоставяне, категоричен бе Карадайъ.

Днес някои случайни минувачи ползват името на г-н Доган, ей така за щяло и нещяло, но това не кореспондира с историята и със значимостта на събитията, независимо какво виждат в личното си огледало, категоричен бе Карадайъ.

Но признанието, което направи, ето този хубав човек, че е функция на задкулисието и мафията – да, такива сте! Точно по този начин дойдохте и влязохте в политиката –  като функция на задкулисието и мафията, продължи лидерът на ДПС, обръщайки се към Асен Василев.

Вместо държавна политика в името и за хората, вие се опитвате да правите политика в името на фирмите на мафията и задкулисието, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Ние ще продължим да се борим срещу крадците, задкулисието и мафията. Нито вашият гьонсуратлък, нито вашата наглост, нито вашата арогантност могат да ни спрат да защитаваме мира, стабилността и сигурността в нашата Родина България, заключи лидерът на ДПС.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене