На сюнет в Рибново

Сюннет на близо 70 момчета и борби с участници от цялата страна станаха повод за празник в с. Рибново.

Събитието беше организирано от Районно мюфтийство – Благоевград с подкрепата на Джемал Бошнак, родом от селото, който пое всички разходи по сюннета.

Аллах да приеме неговата помощ!

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед, както и от първият съветник в Посолството на Република Турция Ерман Топчу бяха сред официалните гости.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед приветства присъстващите на тържественото събитие. Той отправи молитва за здравето и благоденствието на мюсюлманската общност.

„Нека да бъдем отговорни към децата ни и да им дадем добро възпитание. Една от тези стъпки е следването на традициите в Исляма, каквато е сюннетът“, заяви Ведат Ахмед.

Зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед поздрави хората в Рибново от името на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той използва събитието, за да даде висока оценка за постигнатото от Районно мюфтийство – Благоевград по време на Кампанията за подпомагане на сираците, организирана от отдел „Социален“ на Главното Мюфтийство. Тази година близо 50 деца без родители от областта и общо 400 в цялата страна ще получат подкрепа от Мюсюлманското изповедание.

Първият съветник в Посолството на Република Турция Ерман Топчу на свой ред поднесе на децата подаръци от посланика Н. Пр. Айлин Секизкьок.

Домакинът на събитието – районният мюфтия Осман Кутрев също отговори на жеста с подаръци. Той изпрати на дипломата десет вида домашно сладко, три вида домашно сирене и билки от Родопите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене