Вървим на лошо! Ходжа от Неврокопско пред toppresa.com: Злобата ескалира! Масово ми поръчват магии за смърт!

Темата както винаги е подценявана, а от интелигентната аудитория дори осмивана, но магиите, правене, разваляне и тълкуване… заемат не малка част от живота на консервативните общества. Без значение дали човек вярва в негативната или положителната намеса от някоя религиозен духовник, в съдбата на човек, това явление е мерило за състоянието на обществена психика. В това ни уверява местен мюсюлмански духовник – имам от гоцеделчевския край, който е приятел и партньор на Топ Преса но не желае да публикуваме името му. Ходжата настоява пред медията ни да разгласим една публично известна тайна а тя е – че масово в областта се правят черни магии за смърт. „Злобата човешка ескалира, докато преди години хората идваха масово при мен за да просят милост за своите проблеми, сега идват за да правят проблеми на другите. Все по често става да идват при мен хора и да ме питат, колко пари ще взема за да направя магия за смърт на друг човек. Такива хора моментално ги гоня, но вече живея със страха си че тази злоба, тази завист достигат чудовищни размери и ще бъдем строго наказани заради това което сме всъщност, а не това което се представяме пред другите…“ твърди имамът.

„Завистта е болест на народите, както известява Пратеникът на Аллах (с.а.с), щом се появи в даден народ тя го унищожава като сее развала, омраза и разединение.

Завистта е показател за слабостта на човешката душа, тя е една от нейните болести и е била първото прегрешение, когато сатаната Иблис завидял на Адем (а.с) за благата, които Аллах му дал… Не се подчинил на Аллах като отказал да направи поклон(седжде) на Адем (а.с). Завистта е пожелание от страната на завиждащия за изгубване на благата от онзи, който ги притежава, независимо дали завиждащият желае той да ги притежава, или не…“ с този анализ от Корана, ходжата се опитва да озапти злобата, която е завладяла хората в региона и страната като цяло.

„Завистта е строго забранена (харам): „Или завиждат на хората за онова, което Аллах им дари от Своята благодат?…”, откъс от Корана цитирай той и напомня, че всички тези които желаят смъртта на друг човек ,стават доброволни слуги на Шейтана и са гнусни пред Всевишния.

А на въпроса на Топ Преса : „Какво се случва с тези ходжи, които все пак вземат пари за да правят черни магии?“, духовникът отговоря така:

„Те първи ще изгорят. Това са мръсни джинджии и нямат място при Всевишния.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене