Блиц: От какво преживява днес бившият политик Александър Томов

„Всичките ми доходи са прозрачни, включително и тези по договори с големи компании“- това заяви бившият политик Александър Томов пред Топ преса и Веселин Стаменов. Връщайки се до времето в парламента той твърди, че до 2001 година се е издържал само от заплатата си на депутат. След като изпадна от Народното събрание е имал труден период. Постепенно е успял да се свърже с големи компании, за които да работи като консултант или техен представител. Посочи пример с фамилията Митъл, която го поканила за член на борда им в Дубай, немска компания, чийто представител е бил на българския пазар и партньорство с хонконгски милиардери.
Макар и големи по размери тези доходи от частния бизнес са били непостоянни и за кратък период от време. Затова и до днес Александър Томов се придържа към работата си в Софийски университет- единствен източник на постоянни доходи от практиката му на професор.
Бившият политик отхвърли всякакви съмнения и подозрения за притежаване на акции в предприятия или дигитална валута биткойнт. „Все още разчитам на главата си, на знанията си“, обобщи накрая Александър Томов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене