Илко Стоянов остава извън класацията за Кмет на годината 2021

Кметът на Благоевград Илко Стоянов няма да бъде допуснат до номиниране за кмет на годината, кампания, която се организира от сайта kmeta.bg. Причината – встъпи в длъжност твърде скоро. Градоначалникът се закле на 14 юли. Времето е твърде кратко, за да бъде дадена оценка на управлението му. За утеха остава пожеланието да завърши успешно мандата си.

В същото време пиарът на кмета на Банско Иван Кадев вече предприе кампания чрез фейсбук, призовавайки привържениците му, а и всички данъкоплатци, да гласуват в негова полза.

Номинациите и класирането на успешните кметове е утвърдена традиция на кmeta.bg.

Изборът на Кмет на годината става онлайн. Гласуването тази година е до 13-ти октомври. Два дни по-късно ще стане ясно кой е в челната тройка.

Звездата на българската музика Тони Димитрова коментира конкурсът „Кмет на годината“ така:

„Гласът на хората е важен. Разбира се, че този конкурс е полезен. Като се махнат редовните критикари – остават хора, които имат конструктивни, верни и полезни предложения“, заяви певицата.„Конкурсът поставя кметовете в съревнователен режим. Добре е да има такова състезание”, добави е певицата.

Кметовете са номинирани в 7 категории. Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. Общините са разделени на големи, средни и малки според последните данни, предоставени от Националния статистически институт.

Ето и категориите:

Кмет на годината

Кмет на гражданите

Smart City

Спорт и младежки инициативи

Градска среда

Туризъм и култура

Зелена община

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене