Откриха учебната година в Лесотехническия. Министър Бозуков: МЗХГ има нужда от млади хора с добро образование

В системата на министерството имаме нужда от млади хора с добро образование, които носят в себе си желанието за развитие. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков при официалното откриване на учебната година в Лесотехническия университет. Той подчерта, че бъдещето е в ръцете на образованите хора, които с модерното си мислене ще могат да прилагат най-новите европейски практики в своята работа за просперитета на България.

„Опазването на българските гори и природа е във Вашите ръце. Затова се надявам, че това ще се превърне във Ваше призвание занапред”, каза още пред студентите земеделският министър. По думите му, Лесотехническият университет продължава да отстоява престижния си авторитет през годините с високия професионализъм на преподавателския състав. Той посочи, че доказателство за това е подготовката на отлични специалистите в горския сектор, ветеринарната медицина, екологията, агрономството и стопанското управление.

Министър Бозуков изтъкна, че кадрите от учебното заведение намират своята успешна реализация във всички сектори, които се управляват от Министерството на земеделието, храните и горите.

На прага на новата учебна година проф. Христо Бозуков пожела на преподавателите и студентите да бъдат здрави и уверено да следват пътя, който са избрали.

611 са първокурсниците тази година, които ще се обучават в шестте факултета на университета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене