Съдия-изпълнител сложи на тезгяха 10 дка имоти на нашумелия разложки бизнесмен Никифор Кондев заради дългове към лизингова компания

На публична продан са обявени три имота в землището на Разлог, собственост на известния разложки бизнесмен Никифор Кондев за сумата от общо 76 675 лв. Първият имот с площ от 2396 кв.м в местността Елата-Соклебица е обявен за 18 576 лв. Вторият е в местността Елата-Катарино с площ от 1474 кв.м и е оценен на 11 304 лв., а третият с площ от 6025 кв.м в местността Елата-Бродовете се предлага за 46 795 лв. На имотите е възложена възбрана и са обявени на публична продан от съдия-изпълнител. Взискател е столичното лизингово дружество „Лизинг Финанс“ ЕАД, което предлага лизингови услуги за леки, лекотоварни, товарни, пътнически и специализирани автомобили и превозни средства.

През 2019 година Никифор Кондев бе изправен на подсъдимата скамейка в Окръжен съд – Благоевград, а разследването срещу него стартира по сигнал на лизингови фирми от София, от които Кондев взел на изплащане два багера и един товарен автомобил на обща стойност над 108 хил. лв., но спрял да плаща дължимите вноски, не върнал и машините. Въпреки опитите на лизинговите компании да се срещнат с Кондев и да предоговорят условията, той не се явявал на срещите и това ги принудило да му изпратят най-напред нотариална покана за плащане на дължимите вноски или връщане на техниката. След като и това не станало, била сигнализирана прокуратурата.

Междувременно Кондев продал единия багер и дори прехвърлил фирмата-лизингополучател на физическо лице без имущество и доходи. Новият собственик получил 300 лв. за услугата, но при прехвърлянето не му били предадени никакви вещи и документи за фирмата.

През публична продан е преминала и къщата на Никифор Кондев в Разлог. Името му нашумя през 2017 година около разследване за укриване на данъци в особено големи размери. Същата година бе арестуван като заподозрян за палеж на автокъща в столицата, но впоследствие бе освободен. Той бе сред заподозрените, тъй като към онзи момент отношенията му със собственика на подпалената автокъща били влошени заради неплащане на вноски по лизингови автомобили.

През май миналата година Кондев бе уличен пък за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене