Connect with us

Новини

Поздравление от кмета на Община Белица Радослав Ревански по повод първия учебен ден

Published

on

Уважаеми ученици, учители, родители,

Изключително приятно ми е да Ви поздравя по повод първия учебен ден. Празник, които радва всички нас, малки и големи, и ни изпълва с хубави спомени и умиление, с надежда и очакване, с амбиции и слънчеви мисли.

Затова, позволете ми днес да пожелая на всички Вас най-напред вяра. Най-вече в самите себе си. Вярвайте в себе си и ще имате успех, ще можете да постигнете всичко. Да летите, плувате, да покорите дълбините, да видите Земята от космоса или просто да научите таблицата. Няма малки успехи – всеки от тях изисква труд и постоянство.

Нека надеждата не Ви напуска – ще имате трудности, да. Някои в училище, други съвсем не свързани с него, но никога не се обезверявайте и винаги продължавайте напред.

Правете всичко с любов и така, както трябва да бъде свършено. Това е любов и към самите Вас, защото не си позволявате компромиси със себе си. Вие заслужавате най-доброто!

И накрая – бъдете мъдри. Мъдростта не е присъща само на старите хора, които са живели и видели много. Тя е и в чистите и добри сърца, в приятелството, в споделянето, в справедливостта, в добрите постъпки, в готовността да помогнеш. Бъдете добри и ще Ви се случват много хубави неща.

Скъпи първокласници, вярвам, че Ви очакват много хубави дни тук – един напълно нов свят. Той е интересен, любопитен, може да Ви покаже и разкаже толкова много неща. Вече сте големи и ще се справяте сами. Учете, питайте, творете, но не забравяйте и игрите. Тичайте навън при всеки удобен случай. И намерете много нови приятели. Да бъдеш в първи клас е едно много хубаво преживяване и съм сигурна, че ще Ви хареса!

А вие, бъдещи зрелостници, мечтайте, пътувайте, влюбвайте се. Не забравяйте уроците, защото годината е важна, и я изживейте по най-прекрасния и удовлетворяващ ви начин.

На добър час в училище на всички и много успехи през годината!

Радослав Ревански

Кмет на Община Белица

Новини

Кметът Илко Стоянов свиква индивидуални срещи с кметове и кметски наместници, за да решават проблемите по селата

Published

on

Идната седмица в малките населени места в община Благоевград ще бъдат доставени необходимите количества сол за насипване на заледени пътища през зимния сезон. Това стана ясно на среща днес, проведена между секретаря на Общината Дейвид Арабаджиев, директора на Дирекция „Административно обслужване“ Бойко Начев, кметове и кметски наместници на села, както и представители на различни институции в областния център.

Сред обсъдените въпроси бяха поддържането на третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, сметопочистването и честотата на автобусните курсове, касаещи малките населени места.
По време на дискусията стана ясно, че кметът на Благоевград Илко Стоянов ще проведе индивидуални срещи с всеки един кмет и кметски наместник, с цел да бъдат обсъдени детайлно проблемите в отделните населени места.

По предложение на секретаря на Общината, междувременно кметовете и кметски наместници могат да оформят доклади, в които да бъдат подредени приоритетно касаещите ги въпроси, ведно с ориентировъчна количествено-стойностна сметка, за да може да бъде направено предложение конкретни обекти да бъдат включени в Инвестиционната програма на Община Благоевград за следващата бюджетна година.

По решение на кмета Илко Стоянов срещите с кметове и кметски наместници се провеждат ежемесечно в Община Благоевград, а целта е да има непрекъснат диалог между страните, както и навременни действия за решаване на проблеми, когато същите са в компетенциите на общинска администрация.

Continue Reading

Новини

Община Благоевград дофинансира строежа на физкултурен салон в НХГ

Published

on

Предложение за осигуряване на собствено финансиране от Община Благоевград за изграждане на физкултурен салон към Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде разгледано в петък, 29 октомври, на сесия на Общинския съвет. Трябва да се построи и подпорна стена до новата спортна база. Обектът е по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“, като договорът е по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Проблемът е, че заложената сума в него е в размер на 434 000 лева. Количествено-стойностната сметка на бъдещите строителни работи обаче сочи, че са необходими 650 000 лева без ДДС. Затова предложението е съветниците да одобрят отпускането на 215 000 лева от бюджета на Община Благоевград, за да се покрие разликата и да се актуализира договорът.

Continue Reading

Политика

Албина Анева: Стартираме подписка в Благоевград срещу зеления сертификат

Published

on

Пред офиса на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!” в Благоевград този следобед ще започне събирането на подписка срещу заповедта за въвеждането на зеления сертификат. Това заяви днес на пресконференция в областния център водачът на листата в Пиринския край – адвокат Албина Анева. Тя бе категорична, че никой от коалицията не е антиваксър.

„Това искам да стане много ясно на жителите на Благоевградска област. Ние само отстояваме прявото на всеки един български гражданин да избере сам и напълно доброволно дали иска да се ваксинира, или не.Подписката ще се събира постоянно пред нашия офис в Благоевград, тя е отворена и всеки може да я подкрепи”, каза още успешният адвокат и водач на листата на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в Първи МИР-Благоевград.

Анева уточни, че в дните до изборите тя и останалите от листата ще проведат много срещи с хора от различни населени места и кампанията им ще бъде очи в очи с избирателите, за да чуят проблемите им, които да бъдат решени от следващото редовно правителство.

Мая Манолова, лидер на коалицията, също говори по темата за зеления сертификат. Според нея в цялата страна малкият бизнес умира заради начина, по който се въведе този сертификат. Заради персонал и медицински лица без сертификат затварят бизнеси и отделения остават без лекари и сестри. Има бременни жени, хора с автоимунно заболявания, преболедували с антитела, хора с противопоказания, които не могат да се ваксинират и да получат „зелен сертификат“. Много от лежалите в болници също не получават сертификати, което не е справедливо, категорична бе Манолова.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Continue Reading

Новини

На 28 октомври отбелязваме 109 години от Освобождението на Петрич

Published

on

Денят на освобождението на Петрич – 28 октомври, ще бъде почетен с ритуал по полагане на цветя на паметника на кап. Никола Парапанов и изложба на открито, посветена на годишнината.

Почетен караул ще има от 11.00 ч. до 12.00 ч. на 28.10. 2021 г. – четвъртък пред паметника на кап. Парапанов в центъра на Петрич, ще звучи и маршова музика. В същия интервал от време ще бъде представена изложба на градския площад, подготвена от Исторически музей – Петрич за 109 години от Освобождението на Петрич.

Всеки жител на общината може да положи цвете в знак на признателност към делото на освободителите.

.

 

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ