Детската градина в Самуилово вече има безопасен кът за игра на хлапетата

Детската градина в петричкото село Самуилово най-сетне, след 30 години чакане, има безопасен и красив детски кът. И това е само началото, защото предстои разширяването на зоната за игри и забавления на малчуганите в най-скоро време. Забавачката е построена преди 30 години – през 1991 година, но до момента в двора й имаше монтирани само няколко пейки.

Липсваха каквито и да е съоръжения за детски игри. Сега вече е поставена красива пързалка, на коята се радват 30-те възпитаници на детската градина. Отдолу пък е залепена ударопогъщаща каучукова настилка, за да няма никаква опасност за здравето на хлапетата, докато играят в своя нов и уютен кът.

Средствата за ремонта на дворното пространство са отпуснати от бюджета на община Петрич.

Следващата стъпка за комфорта и удобството на децата е разширяването на двора, за да има повече пространство, където те да играят и да се забавляват. Има 400 квадратни метра място, което е общинска собственост, но не е облагородено.

Целта на кмета на Самуилово – Кирил Стоянов, е да се осигурят средства този терен да се почисти и превърне в красиво пространство за игра на децата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене