Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков взе участие в тържествена церемония по откриване на новата учебна 2021/2022 година

Събитието се състоя в двора на Осмо СУ „Арсени Костенцев“ – Благоевград, което отбелязва 40 години от създаването си.

Директорът на учебното заведение Сергей Биров поздрави всички ученици, учители и родители, като пожела успешна учебна година.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков поднесе цветя и сведе глава пред паметната плоча на Арсени Костенцев, която се намира в двора на училището.

Програмата продължи с откриване на монументална мозайка на Св.Св, Кирил и Методий във фоайето пред административния корпус. Тя е изработена от учителката Димитрина Гошева и бе осветена от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Тържествената церемония по повод първия учебен ден и 40 години от създаването на училището уважи Илияна Йотова- вицепрезидент на Република България.

На събитието присъстваха: Илко Стоянов, кмет на община Благоевград, Радослав Тасков, председател на Общински съвет Благоевград, Николай Шушков, областен управител на област с административен център Благоевград, директорът на Областна дирекция на МВР – Благоевград ст. ком. Георги Кандев, началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов, общински съветници и родители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене