Радев към пожарникарите: Вие сте достойните посланици на България

Президентът Румен Радев присъства на празника на пожарникарите, който се отбелязва днес.

„Нашето съвремие носи и своите предизвикателства. Горските пожари стават все по-тежки и по-продължителни и само благодарение на вашата самоотвержена работа, на подкрепата на военните и доброволците, ние успяваме да овладяваме тази природна стихия и да ограничаваме щетите. Обществото вижда вашата себеотдайност, вашите усилия и професонални успехи“, заяви държавният глава в приветствието си към огнеборците, строени в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Горд съм, че и тази година вие бяхте достойните посланици на България и нашите приятели и съседи отново разбраха, че в труден момент могат да разчитат на нашата страна“.

Президентът предупреди, че рискът от аварии и катастрофи в един все по-динамичен живот са недвусмислен повод, че ние трябва да работим усилено за изграждане на още по-силен национален капацитет за реакции.

„Да имате съвременно оборудване, условия на живот и социална мотивация. Уверен съм, че трябва да продължаваме работа и за координация между институциите, за обучение на доброволците и ще продължавам да настоявам за съвременен център за наблюдение, координация и управление“, подчерта Радев, който завърши приветствието си с думите:

„Всички вие го заслужавате! Честит празник!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене