Детско риболовно състезание проведе ЛРС-Якоруда

Най-малкото ловно-рибарско сдружение в Юго­запада – в град Якоруда, организира вълнуващо детско състезание по риболов на пъстърва под мо­тото „Децата могат без дрога“.

Общо 30 деца учас­тници, заедно с родители и близки, се изкачиха до местността „Нехтеница“ на 2000 метра надморска височина над планинския курорт „Трещеник“, за да покажат своите умения по улов на пъстърва.

Проя­вата беше отлично организирана от сдружението, съвместно с община Якоруда. Риболовната тръпка обхвана не само децата състезатели, но и техните родители, които горещо ги подкрепяха със съвети как успешно да боравят с такъмите.

За по-голяма справедливост бяха обособени две възрастови групи – деца до 10 години и втора група – състезатели от 10 до 14 години. Първата извадена риба от Дурай Юркат предизвика масово оживление и аплодисменти от зрителите на брега на езерото. Рибите се оказаха благосклонни и де­цата се забавляваха до насита.

Председателят на сдружението Малин Марко­шев поздрави участниците и обясни идеята и ре­гламента, по който ще се проведе състезанието.

След изтичане на състезателното време уловът беше представен на съдията, който обяви най-до­бре представилите се. При по-малките деца (до 10-годишна възраст) победи Алиш Ревански, след­ван от Стоян Асьов и Али Кьоров. При по-големите (до 14-годишна възраст) победата е за Мохамедали Хюсеин, а негови подгласници са Сабри Кьоров и Неджиб Мехмед.

Победители и призьори получиха купи, грамоти и медали, както и риболовни принадлежности като награда – пръчки, макари, живарници, изкуствени примамки.

Ловно-рибарското сдружение осигури обяд на състезателите, който премина изключително емо­ционално и с прекрасно настроение. Отдавнашна цел на сдружението е след законно уредено спо­разумение с общината, която е собственик на тази зона от планината в района на „Нехтеница“, да по­лучи правомощията да стопанисва обекта с идеята за развитие на спортен риболов в съчетание с пла­нински отдих и туризъм в тази невероятно красива част на Рила.

Кузман ПЕТРОВ

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене