В Община Благоевград обсъдиха настъпващия зимен сезон

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев се срещна с кметове и кметски наместници. Те обсъдиха снегопочистването и профилирането на пътища в малките населени места. На срещата  Арабаджиев посочи, че кметският екип е запознат с проблемите на малките населени места. Той подчерта, че към момента Община Благоевград има натрупани задължения и новият управленски екип работи за постигане на финансова стабилност.

Предвидено е поетапно закупуване на техника, както и осигуряване на квалифициран екип от специалисти за бързо реагиране и предприемане на действия по компетентност, касаещи ел. поддръжка и текущи ремонтни дейности.

Сред обсъдените теми бе настъпващия зимен сезон и снегопочистването на населените места, част от които са високопланински и рискови терени, където е необходима верижна машина.
Кметовете и кметските наместници настояха за среща с управителя на общинско дружество „Биострой“ ЕООД, относно извозването на отпадъци на територията на община Благоевград.
Всеки месец управленският екип ще провежда среща с кметовете, съвместно с представители на ЧЕЗ, „ВиК“ ЕООД, Държавно горско стопанство и други институции, за обсъждане на неотложни проблеми от работния процес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене