Кметът Илко Стоянов прекрати взаимоотношенията с фирмата ангажирана със залавяне и кастриране на бездомните кучета в община Благоевград

Договорът на фирма „Бали-ко“, която до този момент беше ангажирана със залавяне и кастриране на бездомни животни, е прекратен поради несправяне със задълженията. Това стана ясно по време на проведеното завчера в присъствието на кмета на Благоевград Илко Стоянов заседание на Съвет за сътрудничество.

Припомняме, че в края на м.г. „Бали-ко“ на благоевградчанката Илияна Балева за четвърта поредна година ще бъде ангажирана със залавянето на бездомните кучета в областния център на Пиринско, медицинското им обслужване и настаняването им в приюта край с Мощанец. Фирмата  бе поканена от общината да представи оферта за извършване на услугата, след като по-рано през годината бе прекратена обявена обществена поръчка, тъй като и двамата участници – „Бали Ко“ ЕООД и „ГИВ 2021“ ЕООД на Георги Ценев със седалище в Кочериново, бяха отстранени с мотив, че предложенията им не отговарят на изискванията на възложителя. С ценова оферта от 160 хил. лв. комплекса от ангажименти за едно бездомно куче „Бали-ко“ извършваше срещу 172,80 лв. с ДДС, като в тази цена влизат 63,60 лв. за залавяне, 72,96 лв. за кастрация на куче, маркирането е 15,36 лв., цената на ваксинация и на обезпаразитяване е по 4,32 лв., храната на ден с ДДС е 3,12 лв.

По време на срещата кметът съобщи, че от 18 септември ще заработи общинско предприятие „Общински приют за безстопанствени животни“, създаден с решение на ОбС.

На заседание бяха поканени освен членовете на Съвета за сътрудничество и представители на НПО и заинтересован граждани.

Беше обсъден и въпросът с разширяване на състава на Съвета за сътрудничество с цел осигуряване на възможност всички заинтересовани лица да участват в него. В тази връзка в момента се работи по промяна на правилника.

Съветът за сътрудничество е помощен орган към кмета, в тази връзка общинското ръководство е в готовност да вземе предвид всички конструктивни предложения, свързани с хуманното решаване на проблема с бездомните животни.

Всеки, който желае, може да подаде своето обосновано писмено на предложение в „Деловодство“ в общината, обявиха от кметската администрация.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене