В Белица ще заработи предприятие за занаятчийски продукти

Важна информационна среща ще има на 13-и септември от 11,00 часа в Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ в град Белица. Събитието е част от проекта „Активизиране на местния потенциал – ГАЛОП“, изпълняван от Националното сдружение на общините в Република България и Норвежката асоциация на местните власти, по който Белица е избрана за пилотна община.

Програмата на срещата включва представяне на проектните цели, на стратегията за развитие на местния потенциал с идентифицираните приоритетни дейности и проекти, подготвена от екипа консултанти по проекта.

За участие са поканени партньорите и заинтересованите страни в изпълнението на изведените дейности и проекти.

В община Белица основните партньори – местната власт и НЧ „Георги Тодоров – 1885“ поставят акцента на проекта върху създаване и постепенно надграждане на предприятие за занаятчийски продукти, сувенири, и дървообработка. Ще отвори врати работилница за сувенири „Планински знаци“. То може успешно да се включи в стопанския и културен живот, като надгради общностните усилия за разнообразяване и „добавяне на стойност“ в местната икономика , основана на туризъм, дърводобив и планинско земеделие.

Сувенирите ще се изработват от естествени еко материали и от природата (възможно е осигуряване на суровини и материали от фирмите и гражданския сектор). Обмисля се в  работилницата да се правят демонстрации на занаяти пред туристи. Ще се създаде цялостна карта с възможностите на общината и как да се ползват нейните ресурси, за да се превърнат в рекламен и продаваем продукт. Ще се обучават участниците, свързани с реализация в областта на туризма, развитие на бизнес услуги и производства на сувенири за развитие на неоползотворения потенциал в община Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене