Три пожара гасиха край Катунци и Калиманци огнеборци, горски и доброволци

Три пожара вилняха вчера в района на санданското село Катунци. Унищожени са десетки декари треви и храсти, както и краварник. На помощ на огнеборците и горските служители се притекли и доброволци от населеното място.

Най-напред, малко след 10,00 часа, лумна огън в полето между Катунци и Ново Ходжово. Близо три часа се борили хората с огнената стихия, за да я потушат. Изгорели са около 50 декара треви и храсти.

Малко по-късно, в 15:03 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви и лозови насаждения в района на разклона за село Калиманци. Огънят е погасен от 3 екипа на РС ПБЗН-Сандански, горски служители и сдоброволци. Причината за природното бедствие е небрежност при боравене с открит огън. За щастие огънят е спрян точно до дъбовата гора, която не е засегната от пламъците.

Късно вечерта, около 23:34 часа, е получено съобщение за пожар в навес, ползван за краварник, в местността Турски дол край Калиманци. В момента на инцидента не е имало животни в него. Огънят е овладян от пожарникари от РС ПБЗН-Сандански. Паянтовата постройка обаче е изгоряла. Причината за пожара е в процес на установяване.

„Беше страшно вчера. През няколко часа лумваха пожарите, наложи са да организирам и доброволци от селото, за да помогнем на пожарникарите и горските в гасенето на огъня”, сподели кметът на Катунци – Красимир Кисов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене