Ограничения на камионите на главен път Е-79

Агенция „Пътна инфраструктура“ въведе ограничения за камиони над 12 тона по Е-79. Забраната за движението им е в пиковите часове на 3, 6 и 12 септември.

Ще изчакват на място в отсечката Благоевград – Кресна. Ограничението е от 16.00 до 20.00 часа.

Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и ограничаване на пътно-транспортни произшествия с участие на тежкотоварни автомобили.

Ще се ограничи движението на тежкотоварния трафик по първокласния път и в двете посоки от връзката с автомагистрала „Струма“.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Във връзка с очаквания интензивен трафик за празниците Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене