Вангел Хардалиев – петролият бос, който обича да ходи бос в гората!

Вангел обожава планината

Вангел обожава планината

Топ Преса възражда своята поредица от хартиения ни вариянт – Успелите хора на Югозапада. Убедени, че живеем във време в което, личностната мотивация, добрият пример и човешкият образ са дефицит в медийното пространство, ние от най – четената югозападна медия ще продължаваме да показваме, примери за личностно развитие и успех – мисия възможна в България. 

Поредният пример. Той е млад, кадърен, роден в град Гоце Делчев, със средно образование но образован стабилно от опита на търговията с петрол и дава работа на много вишисти. Повечето представители на едрия и средния бизнес в Неврокопско, го определят като най – скромният техен колега. Не обича да парадира, а обича да живее спокойно и с „душевна хармония“, както сам се изразява. Петролният бос Вантел Хардалиев, наследява корпоративен семеен бизнес с горива, от скоро ресторантьор, инвеститор в бизнеса с мултимедия. Рентиер. Всичко това той успешно управлява сам, рамо до рамо със своите служители без никакъв „гръб отгоре“, „връзки“ или да бъде „поставено лице“ на някоя мутра. Той самият държи това да се знае, защото не иска да бъде сравняван с тези, които са получили и получават всичко на готово в действителност.

Вангел  Хардалиев е най – младият търговец на горива в района на град Гоце Делчев или както е модерно да се казва – петролен бос. Не знаем дали в страната има човек, който е едва на тридесет и пет години и да върти тонове бензин, дизел и газ с двете си ръце. Сам признава, че бизнесът за него е отговорнст, почтеност и развитие, както на самия него така и на екипът, който е подбрал. Все честни и свестни хора. Печалбата за него, освен реалната стойност на успеха е и средство да правиш другите щасливи. Без да парадира и да иска да се знае, гасподин Хардалиев е един от водещите дарители на благотворителни каузи, за справянето с Ковид пандемията и дори за градежи на храмове. Убеден е че съдбата връща всичко дарено но по друг начин  -във вид на щастие и успехи. Въпреки че наскоро е преживял развод със съпругата си, той приема за лично изпитание и ново начало всяка несгода и не приема в битието си думата неуспех.

г-н Хардалиев е започатал селската идилия, огъня и личния си специалитет

г-н Хардалиев е започатал селската идилия, огъня и личния си специалитет

В екип с новата си изгора Вероника, той смята да направи фондация за подпомагане и образоване на деца в неравностойно положение. Идеята взел, след като бил с новата си любов в известен и скъп курорт, там се запознал с хора, които му разказали, че имат подобно НПО, което днес им генерира успешни и образовани кадри. За това той приема благотворителната идея и като инвестиция.

„Не е клише да вярваш и да говориш, че най – доброто предстои…“, казва Вангел редовно в компанията на своите приятели. Те му се възхищават на интелекта и мисленето и с чиста съвест може да се каже, че той е техният идол в тази посока. Приятелите му казват, че не обича да живее в лукс въпреки завидните си финасови възможности. Кара луксозен джип защото работата му изисквала и за това се возел на него само когато е на работа. През другото време ходил пеш и дори бос. Преди време беше в Дубай, дойде си и каза че му се повръщало от толкова лустросан живот, като робот … разказва ни негов другар от детството. Малко хора знаят, че той обича планината, гората и за да бори стреса обичал да ходи бос из росната планинаска трева. Предпочита да живее на село – на Попови ливади, където има голяма вила, да посрещта там приятелите си и да ги гости със своят специалитет от години – постен шарен боб на гърне.

„Задникът знае две и двеста…“ шегува се управителят на най – оборотната бензиностанция в Гоце Делчев, имало времена в които излизал на дискотека с десет лева в джоба и по думите му въпреки липсата на пари, това били едни най – щастливите му дни в живота.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене