За авджиите в Пиринско:Вижте по-важното от регламента на турнира „Бягащ глиган“

На 4 септември Стрелбищния комплекс край Дупница ще бъде домакин на зоналния турнир „Бягащ глиган” за Купата на НЛРС-СЛРБ. Има само една категория участници-ловци, без разлика по пол и възраст. Югозападната зона обхваща не само авджийте от Пиринско, но също и от Родопите и под Балкана. Ще могат да участват членове на сдруженията в регионите на Благоевград, Дупница, Гоце Делчев, Петрич, Разлог, Сандански, Кресна, Струмяни, Якоруда, Кюстендил, Перник, Радомир, Трън, Пазарджик, Батак, Велинград, Панагюрище, Пещера, Септември, Брезник, Ихтиман, Пирдоп, Самоков, Ардино, Асеновград, Брез­во, Карлово, Първомай, Х­сар, Смолян, Девин, Доспат, Славейно, Хвойна, Казанка, Казанлък и Отбрана 2005 – 37 ЛРС.
Финалът на турнира „Бягащ глиган” е насрочен за 11 септември на стрелбищния комплекс „Четиресетте извора” край Асеновград.
Ето и по-важното от правилата на турнира:
Всяко сдружение има право да участва на полуфиналите с един отбор от 2-ма стрелци и до 3-ма стрелци в индивидуалната надпрева­ра. Общо до 5 състезатели. Тези, записани в отборите, участват и в индивидуалното класиране. Те трябва да имат заверени членски карти със стикер „Лов” или „Лов и риболов” за 2021 г. към съот­ветното сдружение, член на НЛРС-СЛРБ.
Според регламента всеки участник произвежда 10 изстрела по силует на бягащ глиган, както следва:
– два единични изстрела на отстояние от 50 м.,
– две дублета на отстояние от 35 м.,
– две дублета на отстояние от 25 м.
Максимумът от точки, който може да събере всеки състезател, е 100 точки.
За всеки отбор се слагат нови мишени, които се връчват на отбора след като завърши стрелбата. Индивидуалната стрелба се провежда в групи от по 6 състезателя. След всеки стрелец се отчита резултата и пробойните се запечатват с тиксо. След всяка група се сменя мишената.
При равни резултати на зоналните турнири стрелците в индивидуалната надпревара се престрелват за класиране до 6-то място, а отборите до 3-то място. Престрелката е от 3 патрона, единичен изстрел на 50 м и дубле на 25 м. При равни резултати на финала стрелците в индивидуалната надпревара и отборите се престрелват за класиране до 6-то място. Престрелката е от 3 патрона, единичен изстрел на 50 м и дубле на 25 м.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене