„Рилски спортист“ близо до клуба на богатите в Европа

Новината е свързана с участието на самоковлии в бъдещия проект на баскетбола на Стария континент за Шампионска лига

„Скиорите“ бяха сред поканените да се включат в комерсиалния турнир, организиран по подобие на футболния му аналог. Той ще има 56 членове от всички части на материка като в него са дадени уверения, че ще бъдат поканени освен „Рилски спортист“ и хегемонът у нас през новия век „Лукойл Академик”.

Това получи още по-сериозно потвърждение лично от президента на българската баскет федерация Георги Глушков, който присъства на презентацията на турнира в Париж, където бяха огласени подробности около новия грандиозен проект.

Най-важният критерий за класиране в лигата ще е представянето на тимовете в националното първенство. Очакванията са Белгия, Чехия, Франция, Германия, Гърция, Израел, Италия, Латвия, Литва, Полша, Испания и Турция да имат свои представители в проявата.

Скоро ще стане ясна и бройката на отборите от всяка една страна, както и критериите за право на участие в квалификациите. В първия сезон ще се включат общо 56 отбора от 30 държави. В нея ще има четири потока по осем отбора, като първите четири от всеки ще се класират за елиминациите. Петият и шестият ще продължат участието си в плейофите на втория по сила турнир „Европа Къп”, а последните два отпадат от евротурнирите. След осминафиналите и четвъртфиналите ще се проведе традиционният „Файнъл фор“.

Наградният фонд на състезанието ще възлиза на внушителните 4,4 млн. евро, което би трябвало да е голям стимул за участниците. Наградата във финансово измерение на победителя в Шампионската лига ще е 500 000 евро. Всеки участник пък ще получи минимум 100 000 евро финансова помощ от телевизионни права за домакинските си мачове. Нормальные игровые автоматы нашел тут и выиграл деньги уже после нескольких спинов. Вывести деньги с этих игровых автоматов также не составило проблем.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене