Подробности за трагедията в Якоруда! Шофьор на линейка уби Владимир Пейов на пешеходна пътека

51-годишният Владимир Пейов от Якоруда загина на място, след като бе пометен от автомобил на пешеходна пътека в града. Трагичният инцидент е станал около 22:10 часа завчера на път II-84. Мъжът е пресичал пътното платно на пешеходна пътека, на кръстовището на улиците „Миланица“ и „Стефан Караджа“, когато е блъснат от лек автомобил “Мерцедес”, управляван от  36-годишния Хюсеин Ш., също от града. Владимир Пейов е починал на място, а пристигналият на място екип медици само констатирали смъртта му. По ирония на съдбата водачът, блъснал пешеходеца, многократно се е отзовавал на пътни инциденти, оказвал е помощ на пострадали и ги е транспортирал до лечебни заведения, тъй като е шофьор на линейка в Спешния център в Якоруда. На място му е направена проба с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух, която е отчела  отрицателен резултат.

Полицията все още работи по изясняване на всички факти и обстоятелства, довели до трагичния инцидент. Дали става въпрос за внезапно навлизане на платното за движение, или за несъобразена скорост и невнимание от страна на водача тепърва ще се изяснява. За случая е сигнализирана Окръжна прокуратура – Благоевград, образувано е досъдебно производство.

Съседи на починалия 51-годишен мъж споделиха, че не е женен и живее сам, от доста време е безработен и го определиха като спокоен и уравновесен човек. Има брат, който работи в чужбина и преди около седмица се прибрал в Якоруда, за да прекара отпуската си в родния град и да се види с близки.

Водачът е със солиден стаж зад волана. Той е професионален водач и преди да започне работа в Спешния център, е бил шофьор на ТИР.

Случаят намери отзвук и в социалните мрежи, където местните коментират, че в Якоруда непрекъснато се шофира с несъобразена скорост, а улиците са превърнати в рали състезания. На пешеходните пътеки не се спира, но и като цяло не се спазват правилата за движение по пътищата нито от водачи, нито от пешеходци. Липсата на контрол срещу подобен тип нарушения е посочено като основна причина за неспазването на правилата.

ИВА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене