Неврокопчанинът с три спасени дузпи в Европа Ил. Пиргов: Това ми е работата, понякога е шесто чувство

Неврокопският вратар с три спасени дузпи в Европа Илко Пиргов разкри каква е тайната да опази мрежата си суха от бялата точка. Юношата на орлетата беше големият герой на „Локомотив“ /Пд/ за отстраняването на чешкия „Словачко“ във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите с 3:2 след изпълнения на 11-метровите наказателни удари, до които се стигна, след като двата тима повториха на реванша с обратен знак резултата 1:0 от първия мач на Лаута и не успяха да си вкарат гол в продълженията.

„Дузпите са рулетка. Понякога е усет, шесто чувство. Щастлив съм, че помогнах на отбора, в крайна сметка това ми е работата. Следващите двубои с „Копенхаген“ са бонус за нас“, коментира стражът на смърфовете.

За пореден път не сдържа емоциите си култовият собственик на вицешампионите Христо Крушарски. „Ще почиваме малко, събираме кислород и тръгваме нагоре. Най-голямата победа беше „Тотнъм“, сега „Копенхаген“, след това да вземем и „Ливърпул“. Победата е най-сладкото нещо. По-сладко даже от гаджетата. Сега ще видите атмосферата в отбора. Всички са настроени пивко. Отиват да тренират директно и в неделя на мач. Ние не сме като другите – да хленчим. Ще играем и всеки ден, ако трябва. Не ни е къса скамейката. Играчите тепърва почват, още е рано. Има време, докато се уморят“, изригна клубният бос след завръщането на родна земя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене