„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев

„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев със заявката за победа на предстоящите парламентарни избори на 11 юли. На среща с представители на четирите общини в района – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча бяха представени кандидатите за народни представители от листата на левицата. На срещата присъства председателят на Националния предизборен щаб на БСП Кристиан Вигенин.  „Очаква ни много сериозна борба. Вярвам, че всеки от вас ще даде всичко от себе си и на 11-ти юли ще се поздравим с победа”, каза областният лидер на БСП в Благоевградска област – Валери Сарандев.

„Трябва да ви кажа, че за 30 години, от 1989 година досега, България не е изпадала в такава ситуация – да има избор след избор. За мен като човек, който е минал през много етапи в историята на своята Родина със своето лично скромно участие, показва на какъв кръстопът е България“, призна пред присъстващите социалисти водачът на листата проф. Георги Михайлов. Той допълни още, че ако и след тези избори не се намери пътя на страната, не ни очаква нищо добро, тъй като ситуацията в геополитически план, в регионален план на Балканите, и конкретно в нашата страна е твърде сериозна. Проф. Георги Михайлов каза още, че никой не може да си позволи да твърди, че БСП не би могла да бъде първа политическа сила на предстоящите избори, тъй като има много предпоставки за това. От една страна е падането на купения и корпоративен вот, който според анализите представлява около 30 % от гласовете. „Освен това по отношение на другите политически сили, които влязоха в парламента, у хората вече има разбирането  какви са техните възможности, политически виждания и капацитетът им. Затова БСП неотклонно се приближава внимателно и с всички свои усилия към целта да бъде първа политическа сила. За да се случи това е нужно до всеки човек, до всяко сърце, до всяко семейство да стигне нашето послание“, категоричен бе водачът на листата в Пиринско проф. Георги Михайлов.

Емоционални и искрени бяха думите, с които председателят на Националния предизборен щаб Кристиан Вигенин се обърна към присъстващите на срещата. „Обстановката в момента позволява БСП да има едно много по-голямо предимство в сравнение с предишната кампания“, каза той и призна, че пандемията се е отразила сериозно по различни начини на изборите през месец април. „В цялата страна най-вързастните не излязоха и не гласуваха именно заради страха, който беше създаден и заради това, че пандемията беше управлявана целенасочено по начин, който да наложи затваряне на страната точно по средата на кампанията“, каза още Вигенин и призна, че този замисъл донякъде се е получил, тъй като ГЕРБ са спечелили изборите. „Но бяха партията с която никой даже не искаше да разговаря. А да си в такава пълна изолация си е всъщност най-голямата загуба, която можеш да постигнеш“, категоричен бе председателят на Националния предизборен щаб.

По време на срещата бяха представени и кандидатите за народни представители от региона – Богдан Боцев и Костадин Харисков от община Гоце Делчев, Исмет Ходжов от община Гърмен, Бойко Юзекчиев от община Сатовча и Илиян Синадинов от община Хаджидимово.

Кандидатът за народен представител Богдан Боцев, който бе депутат в 44-то и 45-то Народно събрание, призна, че за краткия живот на последния Парламент, групата на БСП е била изключително активна и е работила с всички сили, за да изпълни поетите ангажименти. „Хората ни изпратиха в Парламента с конкретни очаквания и надежди и всъщност това, което получиха беше единствено промяна в Изборния кодекс. По всякакъв начин се попречи на нашето предложение за преизчисляване на пенсиите“, каза още Боцев и допълни, че всички приоритети на БСП ще бъдат отстоявани в новия 46-ти Парламент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене