Ще обедини ли новият шеф ОбС-Благоевград?

Институцията Общински съвет-Благоевград показа, че може да е обединена, това днес е знак към нашите съграждани. Това бяха част от първите думи на новия председател на местния парламент Радослав Тасков към колегите му. Разбира се, дале не всички се съгласиха с това. Той даде заявка да продължи да работи и за доверието на тези, които не са гласували за него, защото е много важно в тази сложна ситуация в страната и общината ОбС да е единен. Защото община Благоевград е изправена през следващите месеци пред важни избори – парламентарни и местни. Според него истутицията дала знак и към съгражданите, и към политическите партии в националния парламент как трябва да работи, когато ссъветниците са се клели за благото на гражданите. Докато говоеше за мостове между всички съвеници, Тасков обаче подерта, че в началото този ОбС е бил силно фрагментиран, с известно противопоставяне, имало дори политика на умишлено уронване на престижа на съветници. Той си пожела местнитя парламент да е обединен и констурктивен, така че градът да върви напред.

Оказа се, че обединението няма как да е факт. Съветникът Калоян Ханджийски припомни, че само 29 от 41 съветници са подкрепили Тасков. „Ще го кажа направо: „От трън на глог”. Не сме обединени. Искам да ви напомня от един модел, срещу който се борихме опозицията по време на управлението на предишния кмет. Не съм гласувам за вас. Преди повече от година – гражданите казаха, че не искат този модел. Сега няма как да сте с нов морал. Аз ще работя за доброто на Благоевград, заявявам се твърдо като опозиция на вас, но градивна опозиция, както аз виждам нещата”, увери Ханджийски.

Албина Анева също подчерта, че има идеологически разлики между различните общински съветници. Тя е от тези, които искат да променят нещо в Благоевград. „С вашия избор този ОбС показа, че не вижда никаква промяна. И нещо повече – че няма такава промяна, обезпокоително е за Благоевград, ще работя за промяната, няма да пдодкрепя нищо, което е против интесерите на Благоевград”, допълни Анева. Времето ще покаже дали ще заработи добре ОбС, но по-скоро индикациите са, че до обединение няма как да се стигне при този състав на местния парламент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене