ПРАЗНИК НА ДЕЦАТА В БАНСКО

В празничния 1 юни Банско се изпълни с глъч и оживление. От различни краища на България учители доведоха в града стотици деца по случай Деня на детето. В музеите те бяха изненадани от беседите на екскурзоводи – техни връстници, от НУ”Св.Паисий Хилендарски” и СУ”Неофит Рилски”. Гостите на Музейния комплекс бяха възхитени от знанията и ентусиазма на децата на Банско.

Ученици от всички общински училища взеха участие в концерта, посветен на Световния ден на Земята в читалище „Никола Вапцаров”, а най-сръчните деца бяха организирали изложба на художествени предмети от материали за рециклиране.

В приветствието си към децата, кметът Иван Кадев пожела да бъдат здрави и да се радват на весело и безгрижно детство и добави: „Нека дните ви са пълни с интересни игри и приключения с добри приятели. Бъдете любопитни и любознателни, непрекъснато и навсякъде откривайте вълшебствата на живота и света около вас. Бъдете смели в мечтите си и вярвайте в себе си!”.

Кметът на Банско призова възрастните да позволят на децата да бъдат палави, да им прощават детските пакости, но и да ги научат на труд и отговорност, на толерантност и уважение към другите.

Празникът на децата продължи с прожекции на любими детски филми в Туристическия информационен център. А кулминация на тържествата по случай Международния ден на детето беше празничния карнавал „Детство мое, реално и вълшебно”.

Празникът ще продължи в събота, когато на Ролбана ще се проведе състезание по колоездене.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене