Пред зрелостниците от Сатовча и Кочан висши военни представиха бакалавърски и магистърски програми на Военна академия Георги С. Раковкки

Само преди дни , по инициатива на началника на Военна академия „Г.С.Раковски“ – генерал-майор д-р Груди Ангелов и кмета на община Сатовча – д-р Арбен Мименов, се проведе среща със зрелостниците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с.Сатовча и СУ “Христо Смирненски“, с.Кочан.

Директорът на училището  в Сатовча  Джеват Дунчев приветства гостите с „Добре дошли“  а те бяха

Капитан 2-ри ранг д-р Тодор Димитров и майор Мартин Христов – преподаватели от Военна академия „Г. С. Раковски“.

Двамата  висши офицери представиха пред зрелостниците възможностите за обучение в ОКС „бакалавър“ и „магистър“, съчетани с лидерско изграждане и гражданска отговорност в областта на сигурността и отбраната и популяризиране дейността на  най-старото военно висше училище в България.

Приоритетна цел и традиция в дейността на Академията е качественото обучение по съвременни модерни технологии, ролеви игри, решаване на казуси и интерактивни лекции. Партньори в обучението са образователни и изследователски институции от страната и чужбина.

На срещите в Сатовча и Кочан  бяха обсъдени с младежите  въпроси за европейската програма „Еразъм+“, която предоставя възможност на студентите за обучение в чужбина, професионалната реализация на випускниците и обновената инфраструктура на учебното заведение.

Военна академия „Г. С. Раковски“ е водеща национална образователна институция с дългогодишни традиции във висшето образование за подготовка и обучение на офицери и студенти в различни бакалавърски и магистърски специалности. Тя има принос не само за оформянето на офицерския корпус, но и за изграждането на новата българска държава в духа на европейските ценности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене