Вече можем да видим мечките в парка над Белица, но трябва да сме с маска

Днес заработи за посетители мечият парк над Белица. Центърът за радаптация на танцуващи мечки се намира в местността Андриянов чарк в Рила планина. Работното време е от 12,00 до 18,00 часа.

Персоналът очаква много гости в празничните великденски и гергьовденски дни, които да искат да видят четириногите обитатели на парка, които в момента са 21. Заради епидемичната обстановка от коронавирус обаче сигурността на всички посетители, служители и животни са с най-висок приоритет и поради тази причина всички трябва да спазват важни мерки за безопасност. Макар че са в планината, носенето на маска е задължително, както и използването на дезинфектанти за ръце.

Необходимо е да се спазва дистанция от два метра и половина от от другите посетители и служителите. Върви се однопосочно, како са обозначени входът и изходът, както и пътеките за минаване. Информационният център и панорамната тераса остават затворени за посетители. ‍Няма да има обиколки с екскурзовод, но хората могат да попитат позиционираните екскурзоводи на определени места из парка за отговорите на кратки въпроси. Големи групи няма да се приемат в мечия парк, максимумът е четирима души по едно и също време да разглеждат мечките.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене