Членове на СИК в Гърмен и Сатовча алармират, че са ощетени с по 30 лева, жалби в Общините няма

Членове на СИК в общините Гърмен и Сатовча подадоха сигнал, че не са получили своите пълни възнаграждения за проведените избори за народни представители на 4 април тази година. Според тях не е спазено решение на Централната избирателна комисия. Всеки един от членовете на СИК е получил сума, която не отговаря на заслужената от него, се твърди в сигнала.

Всеки от тях на практика е ощетен с 30 лева. Разминаването идва от необходимостта да се платят по 20 лева допълнително на всеки в секция, в която е имало машинно гласуване. Те припомнят, че за работа в извънредна епидемична обстановка получават допълнително възнаграждение в размер на 50 на сто от възнаграждението. Настоява се съответните органи да предприемат мерки и членовете на СИК  да получат полагащите им се възнаграждения.

От Община Гърмен обаче бяха категорични, че всичко е заплатено по закон на всеки един от членовете на СИК. Няма подадена нито една жалба в Общинска администрация, че има някой ощетен. „Изпълнили сме стриктно всяка една точка за допълнително възнаграждение на членовете на СИК – дали сме на тези, които са получили блетините, по 15 лева допълнително, на тези в секции с машинно гласуване – по 20 лева отгоре, на пътувалите до Благоевград – по 30 лева, както и въпросните 50% за работа в извънредна епидемична обстановка”, заявиха представители на Община Гърмен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене