Уникални НПГ със свои модели участват в организирания конкурс-изложба на персонажи от творбите на Димитър Димов

По случай 26 април – Световния ден на модата, ученици от 10 и 11 клас от професионално направление „Облекло“ взеха участие в организирания конкурс-изложба на персонажи от творбите на Димитър Димов, чието литературно наследство сме призвани да съхраняваме и популяризираме.

Участниците пресъздадоха в рисунките си художествените образи впечатлили ги най-ярко. С препратка към междупредметните връзки между Български език и литература и Технологичното проектиране на облекло те подбраха кратък откъс от романа на Димитър Димов „Тютюн“ с описание на облеклото на някой от героите. По това описание всеки създаде художествена скица на модел, в модна линия, прическа и аксесоари съобразени с времето, в което се развива действието в романа.

Скиците ще участват в изложба-конкурс „Модата в романите на Димитър Димов“, организиран от Националния литературен музей и къща музей „Димитър Димов“.

Учениците, които взеха участие са: Елиска Севдева 10г, Недялка Туджарова 11г, Росица Асенова 11г и Румяна Михайлова 11г.

Ръководител на проекта е старши учител Соня Воденова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене