Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански с ново име и нов устав, председателят с мандат 2 г.

Нов устав и промяна на името на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в ресторантьорите и туроператорите

бяха дискутирани на първото събрание вчера на новия управителен съвет /сн. 1 и 2/, който бе избран на общо събрание в началото на месец март. Събранието на управителния съвет откри председателят Илия Пасков. Кметът Атанас Стоянов присъства като представител на местната власт в сдружението, упълномощен за това с решение на Общинския съвет.

На събранието стана ясно, че с промените в устава мандатът на председателя на сдружението се променя от 5 на 2 години. Управителният съвет ще е от 11 членове, а не както досега – от 7, и в него могат да бъдат избирани само юридически лица. На всеки две години ще се свиква отчетно-изборно събрание, реши управителният съвет, като сдружението остава отворено за ресторантьори, туроператори, хотелиери, собственици на винарски изби.

Илия Пасков заяви, че предстои на следващо събрание да бъде гласувана промяна на името на сдружението, като новото име, което ще бъде предложено, е “Дестинация Сандански”.

Откритото събрание на управителния съвет на Сдружението на хотелиерите бе проведено в СПА хотел “Свети Никола” в Сандански. На него стана ясно, че се работи за изграждане на нов туристически информационен център. Проектът за него е дарение от местния архитект Любомир Парапанов. Вчера управителният съвет единодушно реши да поиска пустеещият държавен имот, известен като “Чинара”, който е държавна собственост, да бъде прехвърлен на община Сандански и да се предостави за разширяване на археологическият музей и обособяване на музеен парк в курортната община.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене