Обърнатата къща в село Марчево

Марчево е малко селце в полите на Западните Родопи, което доскоро отсъстваше напълно от туристическата карта на България. Причи­ната за интереса към него рязко се повиши след поя­вата на Обърнатата къща – най-нестандартната къща за гости у нас.

Боядисаната в резедаво къща е изцяло наопаки – по­кривът и коминът са забити в земята, а основите се нами­рат отгоре. Освен това фаса­дата º е силно накривена на дясната й страна и създава усещане за безтегловност.

Къщата изглежда така, ся­каш е била преобърната от мощно торнадо. Щом вле­зете в нея обаче, усещането за безредие и хаос изчезва, защото подът е равен, а стъл­бището е централно и изпра­вено – като във всички оста­нали къщи.

Стаите също изглеждат най-нормално, ако не броим закривените прозорци. Къ­щата предлага четири двой­ни спални на два етажа, кои­то могат да се наемат заедно или поотделно.

Имотът разполага с на­пълно оборудвана кухня, хол с камина, външен басейн, джакузи и барбекю в дво­ра. Може да наемете както отделна стая, така и цялата къща.

ЛЮБОПИТНО

Дръжките на вратите в стаите също са „наобратно“ – вместо надолу се отварят със завъртане нагоре.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ

Собственик на Обърнатата къща е местният бизнесмен Валентин Четрафилов, кой­то инвестира в още няколко „нестандартни“ туристиче­ски обекта в региона. Само на километър от мястото се намират два големи хотела под формата на замъци. Към тях има и екокъщи за гости, направени от дърво, слама, кирпич и други естествени материали. Негов е и хотелът „Панорама хаус“ в Лещен, където също има две екокъ­щички.

КЪДЕ

Марчево се намира на 8 км от Гоце Делчев – в посока Гърмен. Селото е разположе­но точно преди отбивката за Ковачевица.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ

На 1 км от Марчево се на­мират Огняновските мине­рални бани, известни с ле­чебните си свойства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене