НА ЖИВО: За първи път в новата ни история: Разкриха група за шпионаж, арестувани са военни

Случаят е без аналог в новата ни история, заяви главният прокурор Иван Гешев

Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура – София по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава, съобщават от ведомството.

 

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство.

„Разследването е от особено значение за българската национална сигурност и тази на НАТО и другите ни партньори. Случаят е без аналог в новата ни история.Българските граждани могат и трябва да се гордеят със службите”, заяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев направи и първи коментар по случая в Twitter. Той поздрави всички, които работят, за да защитят интересите на България и сподели цитат на генерал Иван Колев, който гласи:

„Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!“

 

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене