345 са хоспитализираните в Пиринско, разкриха 8 легла в АГО на МБАЛ-Гоце Делчев

Нови 8 легла за болни с усложнения от коронавирус бяха разкрити вчера в гоцеделчевската болница. Те са базирани в ковидния сектор на акушеро-гинекологично отделение, който бе разкрит за заразени бременни жени. Допълнителните легла са били заети само за няколко часа от болни, които са изчаквали реда си да бъдат приети.

„Още от неделя връщаме болни с ковидни пневмонии, тъй като нямаше свободни легла. Затова разкритите допълнителни легла в ковидния сектор на АГО веднага се запълниха, като мъжете и жените са поравно. В момента ковидните легла са 86, като почти няма свободни. Повечето от пациентите ни са жени”, съобщи зам. директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Ангел Тонгов.

Освен в Гоце Делчев със запълнен капацитет са ковидните отделения в болницата в Разлог и в Югозападна, която покрива Сандански и Петрич. В МБАЛ – Благоевград все още се намират свободни легла и засега не се предвижда разкриването на допълнителни, но този вариант може да се задейства при бум на болните от Ковид-19.

До вчера хоспитализираните с коронавирус в болниците в Пиринско бяха 345, заяви директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене