Със 16 230 лв с благотворителна инициатива в Гоце Делчев, ще помогнат на онко болни жени

За девета поредна година в Гоце Делчев, сдружение „Хроника срещу рака“, проведоха благотворителен търг за набиране на средства, с които се подпомагат жени с ограничени финансови възможности от Гоце Делчев и региона страдащи от рак на гърдата. Със средствата, които се събират на традиционния благотворителен бал, до сега, около 500 жени вече са получили финансова помощ за преглед, лекарства и операции. Трогателна бе благодарността на Антоанета Дерменджиева, учител-пенсионер, която ползвала средствата предоставени й от сдружението за операция. „Ако не бяхте вие, сега аз сигурно нямаше да съм тук!“, каза Дерменджиева.

Трима доброволци бяха отличени за дългогодишната им активна дейност в подкрепа на жените с онко-заболвания от Гоце Делчев и региона. Честта да връчат грамотите на отличените бе предоставена на зам. кмета на община Гоце Делчев, Валери Сарандев, съветникът на община Сатовча, Зайра Ибишева и на кмета на община Гърмен, Феим Иса.

За тазгодишният търг, граждани, обществени организации, учебни заведения, предприемачи и граждани, предоставиха безвъзмездно за разиграване: кулинарни изкушения, произведения на изкуството от местни майстори, бутикови напитки и бижута. Всички артикули бяха разиграни и продадени. Общата сума която се набра на благотворителния търг, заедно с организираният благотворителен базар, томболата и финансови дарения е 16 230 лв. Тези средства ще бъдат предоставени от сдружението на жени с онко-заболявания което ще бъдат съгласувано с Дирекция „Социално подпомагане“ в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене