Винено пътешествие до Гърция, без да се налага да пътувате чак до там

Най-новият хотелски комплекс за винен и спа туризъм Uva Nestum Wine & SPA в България организира поредното винено пътешествие през този
месец. На 17 септември всички ценители на гроздовия еликсир и гости на луксозния хотел край Гоце Делчев могат да се пренесат в съседна Гърция и да се запознаят с някои от най-добрите вина на южната ни съседка.
За да е изживяването наистина запомнящо се, организаторите от Uva Nestum Wine & SPA ще прибавят към хубавото гръцко вино и шедьоври от гръцката кухня, много сиртаки и страстните ритми на бузуки. Менюто е многостепенно и е подготвено от изтъкнатите шеф-готвачи на комплекса.

Двойна стая делукс за две нощувки с включени два куверта за „Винено пътешествие Гърция“ е на цена 358 лева, а ако останете само за една вечер – цената е 232 лева.

Освен на виното от Гърция може да се отдадете и на винената магия на бутиковата изба Uva Nestum към комплекса, чието вино се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината на Места. На площ от 17 дка в комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана за производство на лимитирани серии първокласно вино до 10 000 бутилки на година. Виното Uva Nestum е носител на различни медали, отличия и трофеи от престижни български и международни винени форуми и изложения. През юни тази година за втора поредна година вина на изба Uva Nestum бяха отличени с медали на приключилия наскоро пети Балкански винен фестивал в София. Червеното вино Uva Nestum Rubun & Merlo реколта 2013 г. получи сребърен медал, а Uva Nestum Rose 2015 бе удостоено с бронзов медал. На миналогодишния конкурс Uva Nestum Rose Syrah 2014 получи трофей в категория „Розе“.

Още първото бутилирано вино – Uva Nestum Рубин и Мерло, реколта 2009 година спечели златен медал от конкурс – дегустация в Драма. Следват отличията от Балканския винен конкурс: бронзов медал за Uva Nestum Рубин и Мерло, реколта 2011 година, бронзов медал за Uva Nestum Рубин и Мерло, реколта 2012 година и трофей за Розе Uva Nestum, реколта 2014 година.

Uva Nestum Wine & SPA бе домакин на изтъкнати винени експерти и еножурналисти от Белгия, Канада, Италия, Франция, Китай, Люксембург, Брюксел, Унгария и Словакия по време на най-престижния независим винен конкурс в света Concours Mondial De Bruxelles, който тази година се проведе от 28 април до 1 май в Пловдив.

Енотеката на хотела пък разполага със селекция на повече от 140 вида вино от България, Франция, Италия, Чили, Австралия, Нова Зеландия, Португалия и други световни винени топ дестинации. Тук може да се насладите и на релаксиращите процедури в спа центъра на хотела, който е разположен на площ около 2000 кв. м. Спа центърът включва 25-метров открит и 15-метров закрит плувен басейн, както и отделно обособено джакузи.

В спа центъра са обособени специални помещения за винотерапия, солна флотация, солена зала за релакс, хамам, серайл, сауна, парна баня, фитнес зала, зала за тренировки с единствения в България уред Imoove, както и студия за високотехнологични естетически процедури – масажи и козметика.

Храната в Uva Nestum Wine & SPA е висококачествена, доставена от личното стопанство към комплекса или от проучени производители от региона.

За кратко време след откриването си Uva Nestum Wine & SPA превърна град Гоце Делчев и региона във винена и спа дестинация, предпочитана и от българи, и от чужденци.

http://hronika-bg.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене