Росен Желязков в с. Катунци: Над 4 млн. лв. бяха отпуснати за ремонта на пътя до с. Златолист

Водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков посети с. Катунци, за да се запознае на място с предстоящото изграждане на отсечката с. Катунци – с. Златолист, която е дълга 6 км и голяма част от нея е черен път. Задено с него бяха областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар на партията Даниела Савеклиева, кандидатът за народен представител от Сандански Стоян Стоев.

„Над 4 млн. лв. са преведени вече по сметката на община Сандански за ремонта на пътя. Златолист има потенциал да се развива като туристически център в общината, стотици хора и сега го посещават всеки уикенд, а трасето, по което идват много туристи, е в лошо състояние”, каза Росен Желязков. Според него с направата на пътя ще се насърчи туризмът, а в дългосрочна перспектива може да се работи и за свързване с Роженския манастир.

Кметът на селото Красимир Кисов уточни, че това е едно от най-големите села в община Сандански, но имат още един сериозен проблем – остарялата ВиК мрежа. Стана ясно, че са осигурени 4,3 млн. лв. за воден цикъл на Катунци, като трябва Общината само да проведе поръчка и да възложи изпълнението на обекта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене