Неврокопчани събраха 1300 лева в инициативата „Моето сърце е съпричастно”

гоце делчев 1

1300 лева е сумата, която събраха неврокопчани в съботния следобед при провеждането на благотворителната инициатива „Моето сърце е съпричастно“.
Средствата ще бъдат дарени за оборудване на зала за рехабилитация в Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в Гоце Делчев.
Първоначалната идея на организаторите била да купят седем специални рехабилитационни топки, чиято цена е 70 лв. за брой. Тъй като събраната сумата се оказала доста по-голяма, с нея ще бъдат осигурени и допълнителни уреди за необходимите процедури на настанените в центъра деца и възрастни, коментират повече от щастливи след успешната кампания организаторите и ръководството на социалното заведение с директор Бисер Младенов.
Благотворителното бягане от 5 км в инициативата „Моето сърце е съпричастно” бе съпроводено от развлекателна програма, в която се включиха също благотворително местни таланти от различните сфери, както и детски и младежки училищни групи.
В маратона се впуснаха повече от 50 участници. Да подкрепят благородната инициатива в градският парк на Гоце Делчев се събраха стотици възрастни и деца, които не подминаха и разположените в парка благотворителни кутии.
Няколко часа край беседката в градския парк цареше атмосфера на съпричастност и желание от участници и публика да помогнат за каузата на неврокопчанката Мария Смилева и нейната германска прияталка Марина.
Младите жени донесоха от Германия в родния град на Мария провежданата там масово благотворителна инициатива.
И двете дами са завършили в Германия и работят там в сферата на финансиите и компютърните технологии.
Идеята “Моето сърце е съпричастно” започва през 2012 година в гр. Кьолн под инициативата на Ангелина Маркова. Впоследствие биват проведени редица други събития както в Германия, така и в по-големите градове на България.
Спортното мероприятие, съпроводено с развлекателна програма, е изцяло с благотворителен характер в подкрепа на децата.
Всяко едно конкретно събитие определя своята кауза в зависимост от необходимостта от финансови средства в региона на провеждането.
Освен събирането на средства в подкрепа на децата, мероприятието има за цел да стимулира социалната отговорност у хората и да ги подтикне към по-голяма активност.
Мотото, с което благотворителната идея е позната в Германия, е “Нека раздвижим сърцата си и ги направим съпричастни!“.
Гоце Делчев тя бе проведена под мотото „Моето сърце е съпричастно”.
Община Гоце Делчев и редица фирми от града и региона бяха сред дарителите и съорганизаторите на хуманната инициатива.

infomreja.bg

гоце делчев 2

гоце делчев 3

гоце делчев 4

гоце делчев 5

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене